Banaan-pindakaas brwonies

Deze brownies zijn gemaakt met extra veel vezels en aangezoet met bananen en pindakaas. Als je een ketoproof recept zoekt kan je kiezen om de havermout achterwege te laten.

Benodigdheden en Ingrediënten 

Voor deze brownies heb je een beslagkom nodig, een aardappelstamper (vork kan ook maar zelf vind ik dit makkelijker), en een brownievorm. Als vorm kan je een grote bwornie vorm gebruiken die je vervolgens in stukjes snijdt of gebruik een vorm met kleine individuele brwonies.

Ingrediënten: 

- 2 rijpe bananen

- 240 gram pindakaas

- 40 gram havermout

- 60 gram amandelmeel

- 80 gram maple syrup (suikervrij) of honing

- 1 ei

- 2 theelepels cacao

- 1 theelepel kaneel

- 1 theelepen bakpoeder

- Snufje zout

- 120 gram pure chocolate chips

 

Bereidingswijze

- Verwarm de over voor op 180 graden hetelucht.

- Pureer de bananen in de beslagkom tot een gladde massa.

- Voeg de rest van de ingrediënten behalve de chocolate chips toe en meng goed.

- Als je beslag goed gemengd is voeg dan de chocolate chips toe, houd er eventueel een paar achter om straks bovenop de brownies te strooien (of gebruik er meer ;))

- Zorg dat je bakvorm goed ingevet is en verdeel het beslag over de bakvorm.

- Bak de brownies gedurende 25 minuten.

- Als je een grote vorm hebt gebruikt zorg dan dat je brownies volledig is afgekoeld voordat je deze gaat snijden.

 

Variaties en tips

Als variatie kan je hazelnoten of pecannoten toevoegen door het beslag, of bovenop als garnering. Cashewnoten lijken mij ook lekker maar heb ik nog niet zelf geprobeerd.

In plaats van een brownie kan je ook een blondie maken. Dit doe je door de pure chocola te vervangen door witte chocola en de cacao achterwege te laten, in plaats hiervan kan je wat vanille aroma toevoegen. Een blondie is ook heerlijk met bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen er doorheen.