Havermout koekjes
Dit recept is een basis en heerlijk zonder toevoegingen, maar ook heel erg geschikt voor experimenteren met smaken. Ik heb er al meerdere geprobeerd en zal de gelukte pogingen delen onder het kopje variaties. Ik zie graag welke creaties er door jullie gemaakt worden!

Wat heb je nodig?
Benodigdheden:
Voor dit recept heb je niet veel nodig. Een kom om alles in de mengen, een aardappelstamper om de bananen te pureren (vork kan ook maar vind ik zelf onhandiger), bakpapier en een bakplaat voor in de oven.
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 130 gram havermout (fijne vlokken)
- 50 gram amandelmeel
- 50 ml olie
- 1 eetlepel honing of maple syrup (suikervrij)
- 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden

Aan de slag!
- Pureer de banaan in de kom tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
- Voeg de olie, honing/maple syrup en kaneel toe en roer tot een egaal mengsel.
- Voeg de havermout en het amandelmeel toe en meng tot je een licht korrelig deel hebt.
- Voeg als je wilt chocolate chips, fruit, of noten toe aan het beslag.
- Maak bolletjes van ongeveer 5 cm doorsnee en leg ze met voldoende afstand op het bakpapier.
- Bak op 180 graden in de hetelucht oven gedurende 20 minuten.
- Laat afkoelen en geniet!

Variaties
Deze koekjes zijn heerlijk op zichzelf maar variatie maakt het nog leuker en lekkerder. Hieronder de variaties die ik al geprobeerd heb:
- Chocolate chips
- Witte chocola en framboos
- Pure chocola en aardbei
- Blauwe bessen, of bosvruchten
- Hazelnoten
- Mango stukjes