Havermout taartbodem

Dit recept is een basis voor veel van mijn andere baksels. Je kan deze taartbodem gebruiken voor de mini cheeescakes wanneer je een muffinvorm gebruikt, maar je kan ook kiezen voor een grotere taart zoals bijvoorbeeld de pumpkin pie. Met de vulling kan je dus heerlijk variëren. Ik zie graag welke creaties er door jullie gemaakt worden! 

Wat heb je nodig?

Benodigdheden:

Voor dit recept heb je niet veel nodig. Een kom om alles in de mengen, een aardappelstamper om de bananen te pureren (vork kan ook maar vind ik zelf onhandiger), en een taartvorm. Je kan een taartvorm van 16 cm doorsnee gebruiken, wil je een grotere taart maken verdubbel dan het recept. Als je minitaartjes wil maken kan je gebruik maken van een muffinvorm, dit recept is voldoende voor 7 a 8 mini taartvormpjes.

Ingrediënten: 

 - 1 banaan

- 100 gram havermout (fijne vlokken)

- 50 gram amandelmeel

- 50 ml olie

- 1 eetlepel honing of maple syrup (suikervrij)

- 1 theelepel kaneel

Aan de slag!

- Pureer de banaan in de kom tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.

- Voeg de olie, honing/maple syrup en kaneel toe en roer tot een egaal mengsel.

- Voeg de havermout en het amandelmeel toe en meng tot je een licht korrelig deel hebt.

- Zorg dat je taart vorm, of muffinvormpjes, goed ingevet zijn en verdeel het mengsel over de vorm. Duw het goed aan in de hoeken en tegen de wand, zorg ervoor dat het overal minimaal ongeveer 2-3 mm dik is.

- Bak op 180 graden in de hetelucht oven gedurende 20 minuten.

- Laat afkoelen en de vorm met fruit naar keuze, zie hiervoor ook de cheesecake vulling en topping.

Variaties

Ik heb al heel veel verschillende vulling geprobeerd met deze taartvormpjes, deze zijn deels ook terug te zien op mijn social media. Probeer bijvoorbeeld een keer de banoffee met dadelkaramel, banaan en slagroom, vul je met fruit en room, of een heerlijke fruitspread.

Zie ook mijn recepten voor de pumpkin pie, en de mini cheesecake vulling en topping, waar deze bodem als basis gebruikt wordt.