Pumpkin Pie
Met dit recept maakt je een heerlijke pompoentaart. Kom lekker in de herfstsferen en combineer je pumpkin pie met een lekkere pumpkin spice (chai) latte!
Benodigdheden en Ingrediënten
Voor dit recept heb je een staafmixer (of blender) nodig en een taartvorm van 15 cm doorsnede. Voor de variatieopties kan je ook een grotere taartvorm, of een (mini)muffinvorm gebruiken.
Voor de bodem:
-1 rijpe banaan
-100 gram havermout (fijne vlokken)
-50 gram amandelmeel
-50 ml olie
-1 eetlepel maple syrup (suikervrij)
-1 theelepel kaneel
-Snufje zout
-Boter of olie om taartvorm in te vetten
Voor de vulling:
-100 gram pompoen (rauw)
-50 gram dadels
-100 ml slagroom
-1 ei
-1 theelepel pumpkin spice kruiden
-1 theelepel speculaas kruiden
Bereidingswijze
-Laat de oven voorverwarmen tot 180 graden hetelucht.
-Pureer de banaan in een kom en mix samen met de havermout, amandelmeel, olie, maple syrup, kaneel en zout.
-Vet de taartvorm goed in en doe het havermout/banaan mengsel in de vorm. Druk het mengsel goed aan op de bodem en tegen de randen van de taartvorm, zorg ervoor dat je tot de bovenkant van de taartvorm bedekt hebt. Zorg voor een egale laag van ongeveer 1 cm dikte.
-Bak de taartbodem gedurende 10 minuten in de oven.
-Snij ondertussen de pompoen in kleine blokjes en kook deze in 10 minuten gaar.
-Haal de taartbodem uit de oven en laat even op een plank afkoelen.
-Doe de pompoen samen met de dadels, slagroom, ei, en kruiden in een kom en maak er met de staafmixer een gladde massa van.
-Giet de vulling in de taartvorm en zet deze terug in de hete oven gedurende 40 minuten.
-Controleer of de taart helemaal gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken. Als deze er droog uitkomt is je taart gaar.
-Laat de taart even afkoelen voordat je deze serveert.
Variatie opties
Serveer de taart met een lekker toefje slagroom. Klop de slagroom stijf samen met wat dadelkaramel en een theelepel pumpkin spice kruiden voor de beste smaakcombinatie! Voor een nog decadentere smaak voeg ook nog wat cream cheese toe.
Je kan ook kiezen voor een mini-versie. Gebruik dan een goed ingevette muffinvorm. Je kan met dit recept ongeveer 6-7 mini taartjes maken.
Voor een ienie-mienie versie kan je gebruik maken van een mini-muffinvorm.
Voor zowel de mini-, als de ienie-mienie versie bak je de lege taartbodem 10 minuten en na het toevoegen van de vulling bak je de taartjes nog 20-25 minuten.
Wil je een grotere taart? Verdubbel dan de Ingrediënten